Serwatka mleka sucha

Pochodzenie Ukraine/Poland
Certyfikacja Health, Veterinary, COA
Data przydatności 1 roku
Dostawa FOB

Opis

Serwatka mlekowego się suche, głównie przez suszenie rozpyłowe przy użyciu tradycyjnych surowców – w surowicy uzyskanych podczas produkcji sera, twarogu i białek mleka. Serwatki mleka stosowane w przemyśle spożywczym:

  • W przemyśle mleczarskim do produkcji dietetycznych środków spożywczych, napojów,
  • w produkcji kiełbas,
  • w branży wyrobów cukierniczych i piekarniczych,
  • w przemyśle naftowym,
  • w produkcji napojów bezalkoholowych;
  • w przemyśle paszowym.

Normy mikrobiologiczne

Całkowita liczba kolonii w 1 g produktu, urządzenia, max50000
E. Coli, 1 g produktu, urządzenia, max.
Absent
Pleśni. grzybów w 1 g produktu, urządzenia, max.50
Drożdży, 1 g produktu, urządzenia, max.50
Staphylococcus koagulacji pozytywny, 0,1 g produktu, urządzenia, max.Absent
Salmonella, Listeria, 25 g produktu, urządzenia, maxAbsent

Parametrów fizyko chemicznych

Zawartość tłuszczu, %, nie więcej1,5
Wilgotność, %, nie więcej 4
Indeks rozpuszczalności, w %, nie więcej0,2
Białko w %, co najmniej12
Laktozy w %, nie mniej75
Kwasowość, ° T, nie więcej16
lub kwasowości mleka, %, max0,15
Minerały (popiołu), % nie więcej5,8